Cichlidae 45-1

Mededelingen over publicaties van het magazine.
Forumregels
Forumregels

De NVC (Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers) heeft op ons forum een eigen subforum waar door de NVC organisatie mededelingen over haar activiteiten en publicaties worden gedaan. U kunt hierover op dit forum discussiëren, mits dit over zaken gaan die met cichliden te maken hebben. Bijvoorbeeld over geplaatste artikelen in het NVC magazine "Cichlidae".

Voor vragen, opmerkingen en discussies m.b.t. verenigingszaken verwijzen wij u graag door naar hun contactpersonen via; http://www.nvcweb.nl/nvc/Contactpersonen. Alles dat in dit subforum door de NVC geschreven is zowel hun eigendom als verantwoordelijkheid.

Het Nederlandse Cichliden Forum en de NVC zijn enkel verbonden door vriendschap en acteren dus 100% onafhankelijk van elkaar.

Ter bevordering van onze hobby zullen wij daar waar mogelijk en/of gewenst samenwerken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
johan verheesen
Berichten: 186
Lid geworden op: 25 apr 2015, 00:27
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Cichlidae 45-1

Bericht door johan verheesen » 27 jan 2019, 11:12

Komend weekend valt bij de leden van de NVC de nieuwe Cichlidae 45-1 in de bus.

Afbeelding

In deze editie behandelt Ad Konings een vedervinnige uit het Tanganjikameer, ophtalmotilapia boops. Michel Keijman, die tijdens de NCD 2019 een lezing zal wijden aan West-Afrika cichliden, heeft een artikel geschreven over Benitochromis riomuniensis. In zijn twee-maandelijkse rubriek "Cichliden in de wetenschap" weet Thijs Janzen de wetenschap der cichliden toegankelijk te maken voor een breder publiek. In deze aflevering behandelt hij parallelle evolutie. Als voorbeeld gebruikt hij daarbij de cichliden met verdikte lippen. Martin Geerts is een begenadigd schrijver, een wandelende cichliden-encyclopedie en al jaren verbonden met Cichlidae als redacteur. In zijn rubriek "Cichlidesque" behandelt Martin geheel op eigen wijze Cichliden-nieuws en wetenswaardigheden. In deze editie komen de nieuwe cichliden van het Edwardmeer, discriminatie van Tanganjika cichliden en de 6 nieuw beschreven Ohtopharynx-soorten uit het Malawimeer aan bod.
NVCweb.nl
Gebruikersavatar
stevens jurgen
Berichten: 1653
Lid geworden op: 06 jun 2015, 22:01

Re: Cichlidae 45-1

Bericht door stevens jurgen » 27 jan 2019, 18:34

Ik kijk er alvast naar uit dat hij in de bus valt
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten