Biotodoma cupido

Forumregels
De NVC heeft haar cichlidendatabase beschikbaar gesteld voor NCF leden. De database is openbaar beschikbaar op nvcweb.nl en staat (binnenkort)door middel van een link naar de betreffende soort op ons forum onder de diverse herkomstgebieden. Wij als Nederlandstalig forum willen tevens graag meehelpen om deze database uit te bouwen en verbeteren met behulp van de kennis en ervaringen waarover onze leden beschikken.

Wij zullen dan regelmatig topics om een nieuwe beschrijving te maken starten, maar nog liever zien we dat jullie soorten aandragen waar je graag een beschrijving van zou willen zien. Met elkaar kunnen we dan kennis delen en onderzoek doen om de beschrijving vervolgens aan te bieden bij de NVC. Door te participeren in dit topic kan het dus zijn dat door u aangeleverde informatie op nvcweb wordt gedeeld. De auteurs worden niet per definitie afzonderlijk genoemd op nvcweb. (i.v.m. nicknames op het forum) De NVC bepaald uiteraard zelf of zij hem willen opnemen en of ze iemand via PB benaderen met het verzoek om een foto te mogen gebruiken, maar de gedeelde info en fotomateriaal blijft in ieder geval in ons topic behouden. Er zal geen foto-materiaal gebruikt worden zonder toestemming vooraf van de eigenaar.

Om de kwaliteit van nvcweb.nl te waarborgen mag fotomateriaal dat op NVCweb gebruikt zal worden niet voorzien zijn van een watermerk en/of copyright melding. Uiteraard zal er bij het artikel wel de naam van de fotograaf/eigenaar geplaatst worden.

Beheer Nederlands Cichliden Forum
Bas Pels
Berichten: 4771
Lid geworden op: 23 apr 2015, 21:01
Locatie: Nijmegen

Re: Biotodoma cupido

Bericht door Bas Pels » 31 dec 2018, 09:34

Waar lees je dat?

Veel aquarium info komt uit de jaren vijftig, en toen had men een vooroordeel jegens cichliden. Het blijft telkens overgeschreven worden.


Mijn ervaring met cupido 's is dat ze heel weinig woelen. Ja, het zijn Geophagininae en ze happen dus zand. Maar dat is alleen de bovenste halve cm, en heel weinig.

Daarnaast graven ze geen kuilen.

Of ze planten - anders dan het kleine beetje woelen - met rust laten weet ik niet, ik heb ze altijd onbeplant gehad. Maar ik zou ze probleemloos in een bak zetten met forse Echionodorus, maar niet met E tenellus.

Stengelplanten, die wekelijks getopt worden, daar ben ik minder enthousiast over. Het punt is namelijk dat Biotodoma zo schrikt van jouw hand in de bak, elke week.
Ik heb Cribroheros rostratus. Ik ben gelukkig
Henny
Berichten: 518
Lid geworden op: 24 apr 2015, 18:28
Locatie: Rotterdam

Re: Biotodoma cupido

Bericht door Henny » 31 dec 2018, 10:00

Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken. Ik had een beplante bodem met Allerlei zwaardplanten ( ook dwergsoorten), en Hydrocleis en die bleven allemaal netjes staan. Alleen als er een koppel op vrijersvoeten ging werd er wel eens flink gegraven. Ik beschermde de planten dan met wat stenen( die geen kalk afgeven uiteraard). Als ze niet bij drukke agressieve vissen komen zal het best gaan.
Mijn man kijkt tv en ik kijk aquarium!
Cowboynl
Berichten: 496
Lid geworden op: 01 mei 2015, 16:06

Re: Biotodoma cupido

Bericht door Cowboynl » 31 dec 2018, 17:26

Bij mij ook alleen kleine hapjes zand, maar zeer zeker geen woelers.
Gebruikersavatar
JohnLu
Berichten: 2422
Lid geworden op: 23 apr 2015, 21:38
Locatie: Haulerwijk (Frl)
Contacteer:

Re: Biotodoma cupido

Bericht door JohnLu » 02 jan 2019, 16:54

Nee hoor, enkel bij kweekpogingen. Maar dan enkel vergelijkbaar met andere cichlidensoorten..
https://www.youtube.com/user/JohnluFrl
facebook.com/Aquariumroom/
Plaats reactie

Terug naar “NVC Cichliden database”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast